• Milí žiaci, drahí rodičia!

          • Milí žiaci, drahí rodičia!

                 Končí sa rok 2020. Bol to rok ťažkých rozhodnutí a neočakávaných zmien. Malý, ale nebezpečný vírus COVID-19, nám zmenil rokmi zabehaný spôsob vyučovania a zo dňa na deň nám zakázal to najdôležitejšie v našom povolaní učiteľa - kontakt s našimi žiakmi. A kontakt sme stratili aj s publikom, ktoré nás verne sprevádzalo každým vystúpením organizovaným našou školou.

                 Už od marca sme vyučovali dištančne a stále sme sa museli iba prispôsobovať novým a novým opatreniam. Náš koncertný život sa zastavil. Žiadne triedne koncerty, žiadne vystúpenia, žiadne súťaže, žiadne spoločné akcie s rodičmi. Ale vôbec nás to nezlomilo. Našli sme spôsob, ktorý nás aspoň na diaľku spojil s našimi žiakmi a umožnil nám s nimi pracovať. Viem, že dištančné vyučovanie cez internet nie je ideálny spôsob výuky. Spôsobuje mnohým žiakom nemalé problémy a chuť do muzicírovania sa pomaly vytráca. Ale je to bohužiaľ skutočnosť, na ktorú však existuje univerzálny liek. Komunikácia! Práve vzájomnou komunikáciou, hľadaním správneho kompromisu medzi pedagógom, žiakom a rodičom, sa rôzne vzniknuté nepríjemnosti dajú včas vyriešiť k spokojnosti oboch strán.

                 Nechcem pripomínať súčasný stav. Na to máme politikov, imunológov a všetky možné médiá. Práve naopak!

                 V tom najkrajšom čase roka, čase vianočnom, sa chcem poďakovať Vám, žiaci a rodičia, že ste to s nami spolu ťahali od 16. marca a pevne verím, že nás neopustíte ani v novom roku 2021.

                 Milí rodičia!  Želáme Vám kopec zdravia, pevnú vôľu, silné nervy, krásne a pokojné vianočné sviatky a celý nový rok 2021. A nezabudnite! To publikum, ktoré nás neúnavne sprevádzalo našimi vystúpeniami, ste Vy! Preto sa celá naša umelecká škola teší na každé spoločné stretnutie s Vami v novom roku!

            „Končí sa zas ďalší rôčik, do nového je len krôčik. Vianoce Vám prajem šťastné, od Ježiška dary krásne. K tomu lásky do balíčka, hodne zdravia a šťastíčka“.

          • Zmena spôsobu vyučovania

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Na základe rozhodnutia Ústredného krízového štábu bude vyučovanie v našej základnej umeleckej škole vo všetkých odboroch a predmetoch od 26.10.2020 prebiehať dištančne (cez internet).  Pre bližšie informácie kontaktujte prosím svojich triednych učiteľov.

            Mgr. M. Matucha, DiS. art., riaditeľ školy

          • Dôležitý oznam pre žiakov a rodičov!

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            V dôsledku opatrení súvisiacich s COVID-19 vydalo MŠ VVaŠ SR rozhodnutie, ktorým sa s účinnosťou od 12. októbra 2020 (od pondelka) do odvolania mimoriadne prerušuje skupinové vyučovanie v ZUŠ.

                 Keďže nám na vzdelávaní Vašich detí záleží a nechceme s nimi stratiť kontakt v tejto zložitej situácii, rozhodli sme sa preto pre kombináciu dištančnej formy vzdelávania spojenú s individuálnymi konzultáciami priamo s vyučujúcimi, ktoré sa budú realizovať predovšetkým vo výtvarnom odbore a v predmete hudobná náuka. V tanečnom odbore bude vyučovanie organizované jedine dištančnou formou.

                 Keďže sú špecifiká a počty v jednotlivých skupinách rôzne, budeme túto situáciu riešiť individuálne v rámci doteraz platného rozvrhu pre jednotlivé odbory a predmety.

                 Chcem Vás touto cestou poprosiť, aby ste kontaktovali pedagógov jednotlivých odborov a predmetov, od ktorých získate podrobnejšie informácie o ďalšom postupe výučby. Zároveň Vás budú informovať aj o novovytvorenom rozvrhu individuálnych konzultácii pre každého žiaka. 

            Individuálne predmety sa budú naďalej vyučovať v bežnom rozsahu podľa platného rozvrhu každého pedagóga.

                Pevne veríme, že spoločnými silami zvládneme súčasnú situáciu a vyučovanie bude ďalej organizované k Vašej spokojnosti a spokojnosti Vašich detí.

             

                                                                                              Mgr. M. Matucha, DiS. art.                                                                                                         riaditeľ školy

          • Informácia pre zákonných zástupcov žiakov

          • Dôležité upozornenie

            Vážení rodičia, milí žiaci!

                 Zápis doterajších a novoprijatých žiakov pre školský rok 2020/2021 sa uskutoční v stredu, 02.09.2020 od 13.00 hod. do 16.00 hod. Pri zápise vašich detí na štúdium v ZUŠ Tisovec je potrebné vyplniť a doručiť priložené tlačivá v zmysle nariadenia MŠVVaŠ SR (Zdravotný dotazník a Vyhlásenie o bezinfekčnosti). Tlačivá nájdete v sekcii „O škole – Prijímačky –  Tlačivá na stiahnutie“.  Vytlačené tlačivá Vám budú k dispozícii aj pri vchode do Základnej umeleckej školy Tisovec (1 poschodie nad jedálňou ZŠ). Žiaci základej umeleckej školy

                 K doručeniu spomínaných tlačív môžete využiť aj našu poštovú schránku, ktorá je umiestnená pri hlavnom vchode do budovy ZŠ Tisovec.

            Ďakujeme Vám a tešíme sa na Vás!

          • OBNOVENIE VYUČOVANIA V NAŠEJ ZUŠ

          • Milí žiaci, vážení rodičia!

            S veľkou radosťou Vám oznamujeme, že na základe rozhodnutia Ministerstva školstva SR a rozhodnutia zriaďovateľa ZUŠ Mesta Tisovec, sa obnovuje školské vyučovanie v našej základnej umeleckej škole v plnom rozsahu od 22. júna 2020. V platnosti ostáva rozvrh z marca 2020.

            V prípade akýchkoľvek otázok kontaktujte prosím svojich triednych učiteľov alebo vedenie školy.

                                                                                                            Mgr. M. Matucha, DiS. art.                                                                                                                 riaditeľ školy

             

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

          • pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

                 S príchodom termínu podávania daňových priznaní si Vás, rodičov detí zo Základnej umeleckej školy Tisovec, dovoľujeme osloviť so žiadosťou o poukázanie  2% zo zaplatenej dane za rok 2019. Občianske združenie Musae Taxovia, ktoré pôsobí pri škole, sa snaží využívať získané finančné prostriedky predovšetkým v prospech tvorivosti detí. Hodnota  2% zaplatenej dane vytvára pre našu školu určitý kapitál, vďaka ktorému môžeme realizovať rôzne projekty a podujatia pre naše - vaše deti.

             

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole

            • skvalitnenie vybavenia školy